آذربایجان غربی در رتبه چهارم تولید انگور کشور

شناسهٔ خبر: 1218943F -
رئیس جهادکشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: این استان رتبه چهارم کشوری در تولید انگور را دارد و این میوه دومین محصول باغی استان است.

به گزارش هاناخبر ، خسرو شهبازی رئیس جهادکشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: انگور دومین محصول باغی استان بوده و بیش از ۳۰ هزار بهره بردار بطور مستقیم و ۳۰ هزار نفر به صورت غیر مستقیم در امر داشت و برداشت، بسته‌بندی و حمل و نقل انگور فعالیت کرده و از این راه امرار معاش می‌کنند.

وی با بیان اینکه این استان رتبه چهارم کشوری در تولید انگور را به خود اختصاص داده است، افزود: سالانه بیش از ۴۱۰ تن آب غوره توسط سه واحد آبغوره گیری به صورت صنعتی در سطح استان استحصال می‌شود، غوره در مصارف خانگی و تهیه سالاد‌ها و چاشنی غذا‌ها بکار می‌رود و بخش عمده‌ای از آبغوره نیز در استان نیز به روش سنتی خانگی تهیه می‌شود.

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌غربی با بیان اینکه بخشی از انگور تولیدی استان سالانه به کشور‌های همسایه صادر می‌شود، یادآور شد: از کل محصول تولیدی ۶۰ درصد به صورت تازه خوری در استان و سایر نقاط کشور مصرف شده، مقداری نیز صادر شده و بقیه در صنایع تبدیلی به صورت آب میوه، کشمش و شیره انگور فرآوری می‌شود.

به گفته شهبازی، بیش از ۳۰ رقم انگور در استان تولید می‌شود، از جمله آن‌ها می‌توان به سفید کشمشی، قرمز کشمشی، تبرزه سفید و قرمز، ریش بابا، حسینی، خلیلی، لعل بیدانه و قزل اوزوم اشاره کرد، به تازگی ارقام خارجی از جمله فلیم، ترکمن و سایر ارقام در برخی نقاط در حال توسعه است.

ارسال نظر

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
6 + 7 =