برگزاری همایش باستان‌شناسی در ورزقان

شناسهٔ خبر: 167CCE15 -
معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی گفت: ۱۵۰ اثر تاریخی شهرستان ورزقان در آستانه ثبت ملی است.

به گزارش هاناخبر ،

احمد حمزه زاده شامگاه پنج شنبه در همایش یک‌روزه باستان‌شناسی شهرستان ورزقان اظهار کرد: گردشگری پایدار مولفه های مختلفی دارد که از این مولفه ها محیط زیست و دیگری فرهنگ جامعه میزبان است و این دو اصل مهم در شهرستان ورزقان به طور متعدد و متنوع را شاهد هستیم.

معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه در مدت ۱۰ سال از تمامی آثار تاریخی بازدید کرده و به همه ی این آثار اشرافیت کامل دارم، افزود: شهرستان ورزقان بالغ بر ۸۰۰ اثر تاریخی شناسایی شده و ۲۵۰ اثر ثبت ملی شده داریم که جا دارد این شهرستان به عنوان شهرستان تاریخی ثبت شود.

وی ادامه داد: ۱۵۰ اثر تاریخی شهرستان ورزقان در آستانه ثبت ملی است در حالی که حتی برخی از استان های کشور به اندازه این شهرستان اثر تاریخی و طبیعی هم ندارند و این داشته ها نشان می دهد که ما بایستی در این شهرستان فعالیت بیشتری داشته باشیم.

حمزه زاده بابیان اینکه اگر آثار تاریخی و طبیعی به محلی برای درآمد مردم تبدیل شود این تنها وظیفه یک وزارتخانه یا دستگاه متولی نیست، گفت: گردشگران عمدتاً به مناطقی سفر می کنند که امنیت پایدار حاکم باشد و یا اینکه مسائل امنیتی در آن مناطق حاد نباشد و سایر عوامل دیگر در جذب توریسم تاثیر بسیاری دارد و اگر بخواهیم در این مسیر موفق عمل کنیم قطعاً باید تمامی دستگاه ها و مردم همکاری کنند.

ضرورت مراقبت و محافظت از آثار و تاریخ گذشته کشور

فرماندار شهرستان ورزقان نیز در این همایش بر ضرورت مراقبت و محافظت از آثار و تاریخ گذشته کشور تاکید کرد.

حسن یحیوی اظهار کرد: شهرستان ورزقان ازلحاظ تاریخی، باستان‌شناسی و آثار به‌جای مانده از گذشتگان یکی از نقاط مهم استان و کشورمان است که توجه بیش‌ازپیش به آن ضروری است.

وی بابیان اینکه تحقیق و تفحص در مورد تاریخ و گذشتگان جزو کارهای لازم در هر منطقه است گفت: سه ماه است که کارشناسان در منطقه ما حضورداشته و به تحقیقات باستان‌شناسی خود ادامه می‌دهند امیدواریم تلاش‌های این عزیزان به نتایج مثبتی منجر شود.

فرماندار شهرستان ورزقان بابیان اینکه امیدوارم بتوانیم این آثار را به‌صورت مکتوب درآورده و به مردم عزیز معرفی کنیم عنوان کرد: مردم هر جامعه با آشنایی با تاریخ و تمدن خود می‌توانند با افکار، اندیشه‌ها، تلاش‌ها و فعالیت‌های اجداد و نیاکان خود آشنا شده و با درکی بهتر از گذشته به‌سوی آینده‌ای بهتر حرکت نمایند.

یحیوی ضمن تأکید بر مراقبت و محافظت از آثار و تاریخ گذشته کشورمان گفت: امیدوارم این همایش و این جلسه سبب ارتقاء رونق تحقیقات باستان‌شناسی در منطقه ما شده و بتوانیم این جلسه را در سطحی بهتر و بالاتر ازلحاظ کمی و کیفی ادامه دهیم تا مردم ما نیز با این امور بیشتر آشنایی یابند.

 وی بابیان اینکه تاکنون ۲۵۰ اثر ملی در شهرستان ورزقان ثبت‌شده است ابراز داشت: بسیار از آثار تاریخی نیز وجود دارند که هنوز به ثبت ملی نرسیده‌اند تعدادی از آن‌ها در دست اقدامات اداری هستند که از  اداره کل میراث فرهنگی تقاضا داریم تا در این مورد نیز مساعدت‌های لازم را داشته باشند.

فرماندار شهرستان ورزقان بابیان اینکه منطقه ما از گذشته‌های دور سرزمینی کوهستانی، آباد، شناخته‌شده و متمدن بوده و هست افزود: شهرستان ورزقان دارای بیشترین قلعه‌های تاریخی در منطقه بوده که از گذشتگان برای ما به ارث رسیده است امیدواریم بتوانیم در ثبت، مرمت و آبادانی آن‌ها تلاش کنیم تا بدین‌وسیله گردشگری منطقه و شهرستان ورزقان نیز رونق یابد.

یحیوی ضمن تشکر از اداره کل اوقاف و امور خیریه آذربایجان شرقی برای مرمت تعدادی از امامزادگان این شهرستان عنوان داشت: بخشی از جنگل‌های ارسباران که این روزها با حضور کارشناسان یونسکو مراحل ثبت جهانی آن در حال انجام است در شهرستان ورزقان قرار دارد که ظرفیتی بسیار مناسب است و با استفاده‌ای صحیح می‌تواند سبب ایجاد اشتغال و توسعه صنعت گردشگری شود.

ارسال نظر

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
2 + 5 =