رییس مجلس در بیستمین اجلاس هیات عمومی نظام مهندسی ساختمان کشور در ارومیه مطرح کرد

لاریجانی: سازمان نظام مهندسی دست مردم را نبندد/گسترش بی‌رویه دانشگاه‌ها باعث مشکلات عدیده‌ای شده است

شناسهٔ خبر: 17143D8A -
رییس مجلس شورای اسلامی گفت: سازمان نظام مهندسی باید به گونه ای فعالیت کند که دست مردم را نبندد و اعضای نظام مهندسی ساختمان نیز در این خصوص باید کمک کار باشند.

به گزارش هاناخبر ،علی لاریجانی شامگاه چهارشنبه در بیستمین اجلاس هیات عمومی نظام مهندسی ساختمان کشور در ارومیه افزود: مشکلات بسیاری در کشور در حوزه اقتصادی وجود دارد که موجب شده است تا رتبه های اقتصادی کشور در منطقه و جهان ناامیدکننده باشد.
وی با یادآوری شعار امسال مبنی بر ' اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال'، تولید ملی را نیازمند بستر مناسب برای سرمایه گذاری دانست و اضافه کرد: با توجه به شعار سال باید تمامی مسئولان در راستای اجرای این شعار و تحقق آن پای کار بیایند.
وی با تاکید بر اینکه نباید خواسته ها را ذیل پیشرفت ها پنهان کرد، اظهار کرد: مردم سالاری دینی موجود در کشور که مورد اذعان دشمنان است، امری ارزشمند به شمار می رود ولی باید مشکلات موجود در کشور را نیز بازگو کرد تا زمینه توسعه روز افزون ایران اسلامی فراهم شود.
وی با اشاره به اینکه رتبه ایران از نظر آزادی اقتصادی در بین 178 کشور دنیا 174 است، اضافه کرد: علت آن وجود سیستم دولتی در اقتصاد کشور و اجرایی نشدن صحیح سیاست های اصل 44 است.
وی اظهار کرد: این آمار نشان می دهد که شرایط رقابت واقعی در کشور ایجاد نشده و باید اصل 44 را دوباره در کشور اجرا کنیم.
وی با تاکید بر اینکه سیستم دیوانی بزرگ موجود در کشور، بخش خصوصی را خفه کرده است، ادامه داد: قوانین مرتبط در این خصوص باید تغییر کند.
رئیس مجلس شورای اسلامی در خصوص جایگاه ایران در حمایت از سرمایه گذاری نیز گفت: وضعیت کشور ما در بین 135 کشور جهان رتبه 117 و در بین 20 کشور منطقه، رتبه 19 است.
وی اضافه کرد: از نظر زمان برای سرمایه گذاری نیز رتبه 87 جهان را در اختیار داریم و باید این امر نیز با مقررات مناسب اصلاح شود.
لاریجانی رتبه کشور در حوزه ارتباط صنعت با دانشگاه را در بین 138 کشور دنیا 107 اعلام کرد و ادامه داد: این رقم نیز نشان از فعالیت نامناسب در این عرصه دارد و باید به هر نحو ممکن این رقم را با همراهی دانشگاه و سرمایه گذاری در بخش صنعت بهبود بخشید.

وی سازمان نظام مهندسی را نهادی مدنی و تخصصی عنوان کرد و گفت: ابهامی از نظر مسئولین دال بر دولتی بودن سازمانهای نظام مهندسی نیست، این سازمان نباید ساختار دولتی بگیرد.

وی افزود: مقوله اذیت های دستگاه هایی که این سازمان را دولتی می پندارند باید توسط خود اعضای هیات مدیره تعیین تکلیف شود، باید برخی موارد مربوط به سازمان متناسب با شرایط کشور و تجربیات بروزرسانی شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: بالا رفتن تخصص افراد عضو در سازمان های نظام مهندسی امری است که باید مدنظر باشد تا شاهد افزایش راندمان کاری باشیم.

وی با اشاره به اینکه جایگاه نظام مهندسی باید موجب بستن دست مردم نشود، افزود: اگر خواهان مورد علاقه مردم باشیم باید به آنها اختیار داده شود یعنی مردم در مراجعه به سازمان مختار باشند.

رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه ایجاد همگرایی صحیح میان اقشار مختلف جزو ضروریاتی است که باید مدنظر دولت جدید باشد، تصریح کرد: دولت باید از یک کاردانی و شجاعت لازم برای اصلاحات عمیق در حوزه اقتصاد بهره مند باشد.

وی تصریح کرد: چالشهای پیش رو در کشور نیازمند جراحی همراه با شجاعت هستند، وضعیت کشور در حوزه تولید و آزادی اقتصادی باید بهبود یابد.

لاریجانی گفت: گسترش بی‌رویه دانشگاه‌ها در کشور بدون توجه به نیازهای بازار و داشتن کادر متخصص موجب به وجود آمدن مشکلات عدیده‌ای شده است.

وی تصریح کرد: من با لایحه تفکیک وزارت مسکن از راه و شهرسازی موافق نیستم زیرا مشکلات کنونی کشور این نیست ضمن اینکه سال‌ها برای ادغام این وزارتخانه‌ها برنامه‌ریزی شده است.

وی با اشاره به اظهارات مسئولان آذربایجان غربی درباره مشکلات استان به مزاح گفت: ‌پیشنهاد می‌کنم ‌مسئولان استانی آقای آخوندی را گروگان بگیرند تا مشکلات آذربایجان غربی برطرف شود.

لاریجانی در ادامه با بیان اینکه بودجه‌ای برای برطرف کردن مشکلات راه آهن ارومیه و تبریز اختصاص یافته ‌تا پروژه قطار مراغه به ارومیه به زودی تکمیل شود، تصریح کرد: با همکاری دولت و نمایندگان مجلس مشکلات راه‌های ارتباطی استان آذربایجان غربی را برطرف می‌کنیم.

وی با اشاره به اینکه مهندسی شغلی بسیار خوب است چون ‌از ذهنی منضبط برخوردار‌ند، خاطرنشان کر‌د: البته مهندسان به پای فیلسوفان نمی‌رسند.

لاریجانی با‌ بیان اینکه باید ماهیت حقوق نظام مهندسی مشخص شود که دولتی است یا غیردولتی، اضافه کرد: اگرچه مطمئنم که دولتی نیست و یک نهاد دولتی و تخصصی است، اما اگر دستگاه‌هایی این سازمان را دولتی می‌پندارند در قانون خود تجدید‌نظر کنند.

وی ادامه داد: ‌حسن نظام مهندسی نیز به این است که غیردولتی باشد و بخشی ممکن است توسعه‌گرا باشند و اگر چنین موضوعی است باید ایراد شود تا پیگیری کنیم و هیچ گونه ابهامی از سوی مسئولان کشوری وجود ندارد.


رییس مجلس اظهار کرد: اعضای سازمان نظام مهندسی ساختمان به عنوان مجمع متخصص باید به این موضوع بپردازد و ابعاد آن را مورد کنکاش قرار دهد و نظر خود را نیز در این خصوص اعلام کند.
وی با انتقاد از طرح موضوع تفکیک وزارتخانه ها بیان کرد: در حال حاضر مشکل کشور ما این نیست؛ چند سالی وقت گذاشتند تا این وزراتخانه ها را ادغام کنند و تفکیک دوباره آنها نیز همان مقدار وقت می برد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه اخلاق حرفه ای در کشور ضعف هایی دارد، گفت: اخلاق عمومی کشور نیز با ضعف هایی روبروست و علاوه بر آن در امور اجتماعی و اخلاق حرفه ای نیز مشکلاتی وجود دارد و این مختص سازمان نظام مهندسی نیست.
لاریجانی افزود: اعضای سازمان نظام مهندسی باید شرایطی فراهم کنند که مردم حس نظارت صوری به روند احداث ساختمان را نداشته باشند.
وی اضافه کرد: انتظار ما از سازمان نظام مهندسی در این خصوص این است که هویت مهندسان را تقدیر و با متخلفان در این خصوص سختگیرانه برخورد کند.
وی با اشاره به مشکل بحران آب و به تبع آن خشکی دریاچه ارومیه اظهار کرد: این بحران مساله اساسی کشور و جزو 20 موضوع مهمی به شمار می رود که در مجلس شورای اسلامی مطرح شده است.
رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر تدوین سند جامع آب در کشور با دورنمای 50 ساله، اضافه کرد: این بحران باید به شکل قابل قبولی مدیریت شود.
وی با بیان اینکه هدررفت آب در کشور بالاست، افزود: باید به این موضوع به صورت جدی توجه شود زیرا در مدیریت مصرف منابع آب موفق عمل نشده است.
وی در بخش دیگری بر تلاش برای بهبود جایگاه نظام مهندسی در کشور تاکید کرد و ادامه داد: این سازمان باید به گونه ای فعالیت کند که دست مردم را نبندد و اعضای نظام مهندسی ساختمان نیز در این خصوص باید کمک کار باشند.
وی اظهار کرد: تجدید نظر در قانون کنترل ساختمان ضروری بوده و مجلس هم در این خصوص همراه است.
 بیستمین اجلاس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور با حضور 600 عضو هیات عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان امروز آغاز در ارومیه به کار کرد که جمعه به کار خود پایان می دهد.
این اجلاس با هدف بررسی عملکرد سازمان های نظام مهندسی کشور و مشکلات موجود و تصویب خط مشی عمومی نظام مهندسی با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی، وزیر راه و شهرسازی، معاونان عمرانی استانداری های سراسر کشور، مدیران کل راه و شهرسازی و شهرداران مراکز برخی استان ها و اعضای هیات مدیره سازمان های نظام مهندسی استان ها در حال برگزاری است.

ارسال نظر

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
3 + 5 =