پنجاهمین روز جنگ در اوکراین؛ تحریم روسیه و سرازیر شدن تسلیحات غرب به اوکراین

شناسهٔ خبر: 2181E522 -
در پنجاهمین روز از جنگ روسیه در اوکراین همچنان غرب برتحریم بیشتر روسیه و متهم کردن مسکو به جنایت جنگی اصرار دارد و به همین بهانه ارسال سلاح به اوکراین را ادامه داده است. در عوض پوتین تاکید دارد که عملیات روسیه برای نازی‌زدایی و تا رسیدن به اهداف در اوکراین ادامه خواهد یافت. مسکو نیز در اقداماتی متقابل اقدام به تحریم مقام‌های غرب و اخراج دیپلمات‌ها کرده است.

به گزارش هاناخبر ، وزارت دفاع روسیه از تسلیم شدن بیش از یک هزار تفنگدار اوکراینی و به دنبال آن تسلیم شهر ماریوپل خبر داده است. فیلم پخش شده از تلویزیون دولتی روسیه ظاهرا نشان می‌دهد که نیروهای اوکراینی پس از مقاومت در شهر بندری محاصره شده از زمان آغاز جنگ در ۲۴ فوریه، خود را تسلیم می‌کنند.

زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین اما ادعاهای مربوط به تسلیم شدن در ماریوپل را نپذیرفت. او در عوض ویدئویی به زبان انگلیسی منتشر کرد و از غرب خواست تا «سلاح‌های سنگین» بیشتری برای جلوگیری از «حمام خون بی‌پایان» بفرستد.

دنیسنکو، مشاور وزیر کشور اوکراین، ادعای تسلیم شدن را در اظهاراتی برای کانال تلویزیونی Current Time رد کرد و گفت که آنها چنین چیزی نشنیده‌اند و نبرد بر سر بندر دریایی ادامه دارد. دنیسنکو گفت: «طبق اطلاعات رسمی وزارت دفاع (اوکراین) و ستاد کل، ما چنین چیزی نشنیده ایم. "علاوه بر این، من می گویم ... که نبرد بر سر بندر دریایی هنوز هم امروز ادامه دارد.

تصرف ماریوپل بزرگترین موفقیت روسیه در طول جنگ است. این امر به نیروهای روس کنترل کامل سواحل دریای آزوف و یک پل زمینی امن را می‌دهد که سرزمین اصلی روسیه و منطقه جدایی طلب طرفدار روسیه در شرق را با شبه جزیره کریمه که در سال ۲۰۱۴ توسط مسکو تصرف شد، به هم متصل می‌کند. این به نیروهای روسیه اجازه می دهد تا متحد شوند و به یک حمله بزرگتر علیه نیروهای اوکراینی در شرق بپیوندند.

جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا، پس از تماس تلفنی با ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین ارائه ۸۰۰ میلیون دلار کمک نظامی از جمله توپخانه سنگین به اوکراین را اعلام کرد.

بایدن گفت: این بسته که کل کمک‌های نظامی را از زمان تهاجم نیروهای روسیه در فوریه به بیش از ۲.۵ میلیارد دلار می‌رساند، شامل سامانه‌های توپخانه، گلوله‌های توپخانه، نفربرهای زرهی و قایق‌های دفاع ساحلی بدون سرنشین است.

رئیس‌جمهور آمریکا با اعلام اینکه انتقال هلیکوپترهای اضافی را تایید کرده است، گفت: تجهیزات ارائه شده به اوکراین برای مقابله با تهاجم "بسیار حیاتی" بوده است. ما اکنون نمی توانیم استراحت کنیم. همانطور که به رئیس جمهور زلنسکی اطمینان دادم، مردم آمریکا در مبارزه برای آزادی در کنار مردم شجاع اوکراین خواهند ایستاد.

روسیه ۳۹۸ عضو کنگره آمریکا و ۸۷ عضو سنای کانادا را تحریم کرد

روسیه اعلام کرد که تحریم‌هایی را علیه ۳۹۸ عضو کنگره آمریکا در انتقام از اقدامات تنبیهی واشنگتن در مورد اوکراین وضع کرده است و گفت که تحریم‌های بیشتری در پی خواهد داشت. تحریم‌هایی نیز علیه ۸۷ عضو سنای کانادا وضع شده و به دلیل سیاست‌های «کوته‌اندیشی» اتاوا، اقدامات بیشتری به زودی اعلام خواهد شد.

حمله موشکی اوکراین به مهمترین‌ ناو روسیه در دریای سیاه؛ خدمه تخلیه شدند

ناو روسی مسکوا که بامداد پنجشنبه هدف موشک‌های اوکراینی قرار گرفته بود، پس از آتش‌سوزی که در اثر انفجار مهمات رخ داد، به شدت آسیب دید و خدمه آن تخلیه شدند. وزارت دفاع روسیه نیز این خبر را تایید کرد و اعلام کرد که ‌ناو «مسکوا» به عنوان مهمترین کشتی جنگی در ناوگان دریای سیاه روسیه، آسیب جدی دیده است.

استرالیا ۱۴ شرکت دولتی روسیه را به فهرست تحریم‌شدگان افزود

استرالیا تحریم های مالی را علیه ۱۴ شرکت دولتی روسیه از جمله نهادهای مرتبط با وزارت دفاع مانند شرکت کامیون سازی کاماز (KMAZ.MM) و شرکت‌های کشتیرانی SEVMASH و United Shipbuilding Corp اعمال کرد.

ماریس پین، وزیر امور خارجه استرالیا در بیانیه‌ای گفت که تحریم ها بر شرکت الکترونیکی Ruselectronics که مسئول تولید حدود ۸۰ درصد تمام قطعات الکترونیکی روسیه است و راه آهن روسیه به دلیل تهاجم مسکو به اوکراین نیز اعمال خواهد شد

کاخ سفید سفر یک مقام بلندپایه دولت آمریکا به کی‌یف را سبک سنگین می‌کند

پس از هجوم رهبران غرب و بالتیک به کی‌یف برای نشان دادن حمایت خود از اوکراین، اکنون آمریکا نیز در حال بررسی احتمال اعزام یک مقام عالی رتبه به اوکراین است.

یک منبع آگاه گفت  آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه یا لوید آستین ، وزیر دفاع، نامزدهای بالقوه برای سفر غیرمنتظره به کی‌یف هستند.

رهبران لهستان و سه کشور بالتیک در کی‌یف، روسیه را محکوم کردند

رؤسای جمهور لهستان، لیتوانی، لتونی و استونی روز چهارشنبه در کی‌یف با ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور این کشور دیدار کردند و خواستار افزایش حمایت نظامی از اوکراین و پاسخگو ساختن روسیه برای اقدامات نظامی‌اش در این کشور شدند.

رابرت گیتس: احتمال استفاده روسیه از تسلیحات شیمیایی یا هسته‌ای کم است

با وجود هشدارهای مکرر کاخ سفید و برخی کشورها، وزیر دفاع پیشین آمریکا گفت احتمال اینکه ولادیمیر پوتین در جنگ علیه اوکراین از تسلیحات شیمیایی یا هسته‌ای استفاده کند، بسیار کم است.

بعد از انتشار گزارش‌هایی از سوی نظامیان و غیرنظامیانی که از مشکلات تنفسی شکایت داشتند، در حال حاضر یک گروه دیده‌بان شیمیایی ادعاهای اوکراین مبنی بر اینکه روسیه از یک سلاح شیمیایی در شهر بندری ماریوپل استفاده کرده است، تحت بررسی دارد.

ارسال نظر

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
9 + 9 =