رئیس پارک علم و فناوری استان کردستان گفت:

فعالیت بیش از ۳۰ درصد شرکت‌های دانش‌بنیان کردستان در حوزه فناوری اطلاعات

شناسهٔ خبر: 31C2AFB4 -
رئیس پارک علم و فناوری استان کردستان با اشاره به اینکه فعالیت بیش از ۳۰ درصد شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در پارک استان، در حوزه فناوری اطلاعات است، گفت: ورود شرکت‌های دانش‌بنیان به برخی حوزه ها در استان به ویژه حوزه کشاورزی، صنایع تبدیلی، معادن و فرآوری محصولات معدنی که از ظرفیت زیادی برخوردار هستند کم بوده ، لذا باید برای برقراری توازن بین بخش های مختلف در حوزه دانش بنیان، شرکت های فعال به حوزه‌های مذکور نیز ورود کنند.

به گزارش هاناخبر ، دکتر بابک سوری امروز در جمع اصحاب رسانه استان کردستان اظهار کرد: رسانه ها در توسعه اقتصاد دانش بنیان استان تأثیر بسزایی دارند و می طلبد که با هم سویی با تحولات دانش بنیان در استان، مسائل اقتصادی را در رأس توجه خود قرار دهند.

وی با بیان اینکه وارد شدن به عرصه اقتصاد بدون داشتن سواد کافی، هیچ فایده ای ندارد، افزود: حوزه اقتصاد دانش بنیان در ایران طی دهه‌های اخیر با سیر تحولات تاریخی، فراز و نشیب‌های زیادی داشته و اکنون طی سالهای اخیر مورد توجه بیشتری قرار گرفته و به سمت درآمدزایی و توسعه سوق داده شده است.

رئیس پارک علم و فناوری استان کردستان، با تاکید بر اینکه مشارکت بخش خصوصی و مردم و عملی کردن ایده های آنها می تواند برای اقتصاد استان درآمد زایی داشته باشد،‌ بیان کرد: علائم اقتصادی ما طی سال گذشته علائم مثبتی را نشان می دهد، که از جمله می توان به کاهش نرخ تورم، افزایش تولیدات غیر نفتی و افزایش صادرات غیرنفتی اشاره کرد.

وی، توسعه فعالیت های دانش بنیان و علم محور را نیاز به مشارکت بخش خصوصی و  بهره‌مندی بیش از پیش از علم در این عرصه ذکر کرد.

سوری با بیان اینکه نطفه فعالیت‌های دانش پایه باید در پارک های علم و فناوری رشد یافته و بعد به بازار عرضه شود، عنوان کرد: پارک های علم و فناوری طبق قانون، از امتیازات ویژه ای برخوردارند و در قالب استان ها فراهم کردن زمینه بلوغ توسعه اقتصاد دانش بنیان را بر عهده دارند، بر همین اساس پارک علم و فناوری در استان کردستان از سال ۹۲ شروع به فعالیت کرده و تاکنون هم رشد مطلوبی داشته است.

به گفته وی، بیش از ۱۶۰ شرکت واحد فناور تحت پوشش پارک علم و فناوری استان کردستان مشغول به فعالیت هستند و بخشی از این واحدها با تولیدات مشخص در طول زمان افت و خیزهایی دارند و بعد از مدتی با طی کردن دوره های مشخص به بلوغ خواهند رسید.

وی به وجود مرکز رشد در  پنج شهرستان استان اشاره کرد و ادامه داد: در این شهرستان ها حدود ۷۰ شرکت فناور مشغول به فعالیت هستند.

رئیس پارک علم و فناوری استان کردستان افزود: طی شش ماهه گذشته، اقدامات مهمی با هدف توسعه فعالیت‌های دانش بنیان و سوق دادن آن به سمت اقتصادی شدن صورت گرفته و سعی شده که توازنی بین شرکت‌های فعال در پارک برقرار شود.

به گفته رئیس پارک علم و فناوری استان کردستان،‌طی شش ماهه اخیر منابع خوبی برای توسعه دانش بنیان در استان جذب شده و بیش از ۱۳۰ میلیارد تومان به پارک علم و فناوری کردستان اختصاص یافته است که از این میزان تاکنون ۶۰ میلیارد تومان توسط شرکت های دانش بنیان معرفی شده به بانک ها،‌ جذب شده است.

وی اعلام کرد: طبق قانون، استانداری‌ کردستان ۱۰ درصد اعتبارات تملک سرمایه ای استان را به پارک علم و فناوری استان تخصیص داد و بر این اساس، سال گذشته حدود ۵۶ میلیارد تومان از این منبع به پارک علم و فناوری استان اختصاص یافته است.

سوری، تامین زمین برای توسعه شرکت های دانش بنیان را از دغدغه های اصلی پارک علم و فناوری استان بیان و خاطرنشان کرد: در حال حاضر تعدادی از شرکت های دانش بنیان به دلیل نداشتن فضای فیزیکی در خارج از پارک مستقر هستند.

نداشتن زمین کافی، مانعی برای توسعه دانش بنیان در کردستان است

وی، تملک زمین برای توسعه دانش بنیان را در استان مهم ترین چالش پارک علم و فناوری کردستان ذکر و تصریح کرد: فعالیت شرکت های دانش بنیان در استان کردستان با بخش های مختلف، گسترش با ثبات مراکز رشد در شهرستان های استان و مغفول ماندن استعدادها، وجود خلأ اطلاعاتی در فضای عمومی استان در خصوص فعالیت شرکت های دانش بنیان و عدم حمایت از بخش خصوصی در حوزه شرکت‌های دانش‌بنیان از مهمترین مشکلات پارک علم و فناوری استان کردستان است.

سوری با تأکید بر اینکه نداشتن زمین کافی، مانعی برای توسعه دانش بنیان در کردستان است، تصریح کرد: واگذاری زمین ها و تغییر کاربری اراضی طبق قانون و احداث سوله های مناسب در شرکت های صنعتی در استان می تواند به تسهیل این مشکل در استان کمک کند.

ارسال نظر

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
5 + 2 =