مشاهده نشدن هیچ نوع آلودگی در نان کرمانشاه

شناسهٔ خبر: 53DEE581 -
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گفت : در حوزه سلامت و بهداشت نان پارسال هیچ نوع آلودگی میکروبی، قارچی و آلودگی به آفلا توکسین در نان کرمانشاه مشاهده نشده است.

به گزارش هاناخبر ،

مستوفی مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گفت : پارسال ۱۳۸ بازرسی از کارخانه‌های آرد استان صورت گرفت و در هربازدید نمونه برداری انجام شد که خوشبختانه حتی یک مورد استفاده از بلانکیت در سطح نانوایی‌ها و کارخانه‌های آرد نداشتیم.

او عمده مشکل در پخت نان را استفاده از نمک بیش از حد مجاز دانست و گفت : بیماری‌های قلبی و عروقی یکی از شایع‌ترین علل مرگ و میر‌ها است که در اثر عواملی از جمله فشار خون بالا رخ می‌دهد، نمک هم یکی از عوامل بروز بیماری‌های قلبی و عروقی است.

مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی افزود: بر اساس شاخص‌های وزارت بهداشت میزان استفاده از نمک در نان از ۱.۸ درصد به ۱ درصد کاهش یافته است، ولی با توجه به اینکه در زمینه کیفیت گندم مشکلاتی وجود دارد نانوایان مجبورند با استفاده از نمک کیفیت خمیر را بالا ببرند.

مستوفی با اشاره به تدوین سند نان استان در سال ۹۹ افزود: برنامه‌های عملیاتی در این زمینه از ۱۵ فروردین ماه امسال به دستگاه‌های مربوطه که در چرخه از مزرعه تا سفره دخیل هستند، ابلاغ شده است.

او با بیان اینکه مرم نقش مهمی در بررسی کیفیت نان دارند، ادامه داد: نان قوت غالب مردم است که ۴۰ درصد انرژی ساکنان شهر و ۶۰ درصد انرژی روستاییان را تامین می‌کند که در این رابطه ۴ هزار نظر سنجی از نظر شاخص‌های تغذیه‌ای و بهداشتی انجام شده که پس از بررسی نتایج ان اعلام می‌شود.

مستوفی گفت: بر اساس تحقیقات انجام شده شایع‌ترین نوع کم خونی میان ایرانیان فقر آهن است به همین دلیل از سال‌های گذشته غنی سازی آرد با آهن و اسید فولیک در دستور کار قرار گرفته است.

مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی افزود: در آینده نیز برنامه وزارت بهداشت غنی سازی آرد گندم با ویتامین دی است با توجه به اینکه کمبود ویتامین در بین ایرانیان وجود دارد و این اقدام می‌تواند مشکلات در این زمینه را کاهش دهد .

ارسال نظر

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
7 + 4 =