پرورش بوقلمون شاهراه خوش منظر جهش تولید/ کارگرانی که از اشتغالزایی جوان کارآفرین ارتزاق حلال دارند

شناسهٔ خبر: 564DBE6F -
کارآفرین جوان اصفهانی با سرمایه گذاری در واحد صنعتی بوقلمون زاگرس در شهرستان‌های آبدانان و دره‌شهر در استان ایلام، توانسته علاوه بر تولید سالانه بیش از 250 تن بوقلمون، برای ۶ نفر اشتغال پایدار ایجاد کند.

به گزارش هاناخبر ،جوان کارآفرین اصفهانی با تولید 250 تن بوقلمون در شهرستان‌های آبدانان و دره‌شهر توانسته در سال  جهش تولید گام موثری را هم در اقتصاد کشور و هم در اشتغال آفرینی جوانان به وجود بیاورد. 

صنعت طیور دومین صنعت اشتغالزا در کشور و دومین صنعت به لحاظ قابلیت تجدید شوندگی و درآمدزایی پس از صنایع نفت است و در این میان پرورش بوقلمون، به عنوان یک صنعت سودآور، جای خود را در میان چرخ دنده‌های اقتصاد باز کرده است.

پرورش بوقلمون به شیوه صنعتی و امروزی برای نخستین بار به سال ۵۰ برمی‌گردد؛ این صنعت از سال ۸۲  با نگاهی فراگیر، حمایت دولت و برنامه‌ریزی هدفمند وارد مرحله جدیدی شده است.

با این حال برآیند بررسی‌ها نشان می‌دهد صنعت بوقلمون با توجه به شرایط فعلی کشور نظیر تحریم‌ها، خشکسالی و نیاز به محصولات غذایی سالم هنوز آن طور که باید به شکوفایی و توسعه نرسیده است، موضوعی که نیازمند واکاوی، برنامه‌ریزی و فرهنگسازی برای ورود سرمایه و بخش خصوصی است.

به گفته‌ی مسوولان، ۵۰۰ واحد صنعتی پرورش بوقلمون در ایران وجود دارد که از این تعداد استان ایلام نیز سالانه بیش از ۳۰۰ تن تولید می‌کند. 

 

محسن زمانیان کارآفرین شایسته و خوش ذوق واحد صنعت بوقلمون اظهار داشت: در ابتدا پدرم تولید کننده‌ی مرغ گوشتی بود و بعد از ۵ سال سابقه کار در این زمینه از سال ۸۷ وارد زمینه پرورش بوقلمون و فروش آن شدیم.

پرورش بوقلمون و فروش آن را از سال 87 شروع کردیم

وی افزود: آبدانان با فارم مجوز ۸۵۰۰ قطعه‌ای و دره‌شهر هم مجوز ۶۰۰۰ قطعه سالانه بیش از 250 تن بوقلمون تولید می‌شود؛ اما متاسفانه با شروع  کرونا صادرات متوقف شد و اکثر تولید کنندگان در این حوزه با مشکلات فراوانی روبرو شدند که اکنون صادرات در خود استان و دیگر شهرستان‌ها صورت می‌گیرد.

وی ادامه داد: توانسته‌ایم برای ۶ نفر به صورت مستقیم و حداقل ۱۰ نفر نیز به صورت غیر مستقیم اشتغال ایجاد کنیم.

زمانیان خاطر نشان کرد: از جمله مشکلات این حوزه کمبود نهاده ذرت و سویا، اقلام مصرفی روغن میتونین لیزین و مشکل جوجه بوقلمون و بازار فروش آن بوده که در صورت حمایت بیشتر حل خواهد شد.

 

وی گفت: در سال ۸۷ که وارد بازار فروش بوقلمون شدم چند مشتری در استان ایلام داشتم که برای سفارش و تامین بوقلمون مجبور بودند به اصفهان سفر کنند تا اینکه تصمیم گرفتم به ایلام بیایم و پرورش بوقلمون را در ایلام راه اندازی کنم.

زمانیان ادامه داد: استان ایلام به دلیل داشتن آب و هوای بکر، بدون آلودگی و قرار گرفتن آن در نزدیکی مرز عراق بهترین موقعیت را برای پرورش بوقلمون دارد.

پرورش بوقلمون نیاز به دانش و تجربه دارد

محمد یکی از کارگران پرورش بوقلمون نیز  گفت: پرورش این پرنده کار سختی است و فنون خاص خودش را دارد برای شروع کار باید دانش و تجربه لازم را داشته باشید تا مشکلی در کار به وجود نیاید. 

این کارگر دره شهری ادامه داد: از این طرح‌ها بایستی حمایت شود تا علاوه بر درآمد زایی و توسعه اقتصاد کشور یقینا اشتغال بیشتری نیز به وجود می‌آید.

 

درخشنده رحیمی معاون امور دام و طیور جهاد کشاورزی ایلام نیز  اظهار داشت: تعداد ۲ پروژه بوقلمون در شهرستان دره‌شهر و آبدانان به ظرفیت ۱۶ هزار قطعه و تولید سالیانه بیش از ۳۰۰ تن وجود دارد.

وجود 2 پروژه بوقلمون در شهرستان دره‌شهر و آبدانان

وی  افزود: سازمان جهاد کشاورزی ایلام در راستای تامین نهاده‌های دامی برای ذرت و کنجاله سویا هماهنگی‌های لازم را داشته و حداکثر مساعدت در خصوص تامین نهاده‌ها را خواهد داشت و درصدد رفع مشکلات این واحدهای تولیدی است.

معاون امور دام و طیور سازمان جهاد کشاورزی ایلام تصریح کرد: راه اندازی این طرح‌ها و پروژه‌ها برای بیش از ۲۰ نفر به صورت مستقیم اشتغال پایدار ایجاد کرده و صادرات این محصول پر طرفدار به دیگر شهرستان‌های همجوار در استان نیز صورت می‌گیرد. 

بوقلمون سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند

بوقلمون کلسترول بد خون را کاهش و سبب آرامش و سرحالی ایجاد می‏‌‌شود، از سرطان جلوگیری و ترشح هورمون تستوسترون را افزایش می‌‏دهد و همپنین سیستم ایمنی را تقویت می‏‌کند.

گوشت سفید و بدون پوست آن، یک ماده غذایی با پروتئین بالا و چربی کم است و کسانی که باید غذا‌های کم چرب بخورند، می‌‏توانند از قسمت سفید گوشت بوقلمون استفاده کنند؛ طبع گوشت بوقلمون در طب سنتی گرم و تر است.

مصرف گوشت بوقلمون به بیماران دیابتی پیشنهاد می‌شود، چرا که به سبب دارا بودن چربی‌های اشباع شده کم، پروتئین بالا و درصد کربوهیدرات پایین، سبب پایین آوردن گلوتن اندکس شده و در نتیجه برای بیماران دیابتی فاقد کلسترول بالا مفید است.

همچنین به سبب درصد بسیار کم چربی‌های اشباع شده در این گوشت، مصرف آن برای اشخاصی که دارای کبد چرب هستند مناسب است؛ اما میزان سدیم در گوشت بوقلمون ۳۳۵ میلی‌گرم در یک واحد گوشت ۳۳۰ گرم است و خوردن گوشت بوقلمون به میزان زیاد، به بیماران قلبی پیشنهاد نمی‌شود.

ارسال نظر

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
4 + 6 =