مراجعه هزار و ۲۵۶ کودک مشکوک به کرونا به مرکز درمانی محمد کرمانشاهی

شناسهٔ خبر: 584CD378 -
رئیس کمیته اطلاع رسانی ستاد مدیریت کرونا دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت : از ابتدای شیوع کرونا تاکنون یک هزار و ۲۵۶کودک مشکوک به کرونا به مرکز درمانی محمد کرمانشاهی مراجعه کرده اند.

به گزارش هاناخبر ،

مهدی محمدی رئیس کمیته اطلاع رسانی ستاد مدیریت کرونا دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت : اکنون ۱۲ کودک مبتلا به کرونا در این مرکز بستری شده اند که ۲ نفر در آی سی یو و سه نفر در بستری ۲۴ساعته به سر می‌برند.

او گفت : هیچ تضمینی وجود ندارد که به سلامتی افرادی مطمئن باشیم که با آنان به دل طبیعت می‌رویم و یا جمع می‌شویم، دورهمی چه در خانه و چه در طبیعت در فاصله نزدیک و بدون رعایت کامل همه دستورالعمل ها، تنها یک تهدید بزرگ برای سلامتی است.

محمدی با تاکید براینکه اگر به دورهمی‌ها ادامه دهیم، با جان خود بازی کرده ایم، افزود: این ویروس رفتار غیرقابل پیش بینی دارد و معلوم نیست اگر به آن مبتلا شویم بتوانیم بازهم سلامتی خود را به دست بیاوریم، توان ابتلای بیشتر در این موج وجود دارد و میزان مرگ و میر آن بالا است در این روز‌ها باید با توجه به دستورات بهداشتی به خود و خانواده رحم کنیم.

 

کودکان از خودمراقبتی بی اطلاع هستند

مدیر گروه کنترل بیماری‌های مرکز بهداشت استان کرمانشاه گفت: بار‌ها تاکید کرده ایم تا زمانی که واکسیناسیون همگانی در کل جهان انجام نشده است بهترین سلاح برای مقابله با ویروس کرونا زدن ماسک است.

سارا شاه آبادی افزود: ویروس جهش یافته انگلیسی در حال گردش است و همه را درگیر می‌کند و از سوی دیگر کودکان و نوجوانان درک درستی از این خطر ندارند.

او ادامه داد: کودکان از خودمراقبتی بی اطلاع هستند و این وظیفه والدین است که علاوه بر آگاهی بخشی از فرزندان خود مراقبت کنند، والدین باید تا جایی که امکان دارد از آوردن کودک به بیرون از منزل خودداری کنند و اگر برای کار ضروری به بیرون از خانه می‌آیند حتما از ماسک برای خود و کودک استفاده کنند.

این مسئول ادامه داد: رعایت فاصله فیزیکی، زدن ماسک و شست و شوی مرتب دست از جمله مواردی است که توسط والدین همواره باید گوشزد شود.

شاه آبادی با بیان اینکه ویروس کرونا تهدیدی برای همه افراد چه بزرگ و چه کوچک است، گفت: این ویروس بسیاری از کودکان و حتی نوزادان را مبتلا و بدحال کرده است و حتی با مرگ نوزاد یک روزه در هرسین مواجه شده ایم.

 

چند ارگان بدنی کودک درگیر کرونا می‌شود

رئیس مرکز آموزشی درمانی دکتر محمد کرمانشاهی گفت: اکثر افراد براین باور بودند که ویروس کرونای معمولی که همان نوع جهش نیافته است، کودکان را مبتلا نمی‌کند و میزان درگیری در آنان کمتر است و بیشتر ناقل خواهند بود و اگر هم درگیر شوند تنها در سطح یک سرماخوردگی ساده خواهد بود.

فریبا ویسی ادامه داد: مصداق این باور در میزان بستری کودکان در مرکز تک‌تخصصی دکتر محمدکرمانشاهی مشخص شد که در بیشتر مواقع بیشتر از ۹نفر کودک بستری در اثر ابتلا به کویید ۱۹ وجود نداشت.

او افزود: با ورود ویروس جهش یافته انگلیسی، میزان سرایت و بیماری‌زای به نسبت ویروس معمولی فراتر رفت و برخلاف مورد قبل که کودکان بیشتر ناقل بودند و گونه خفیف را می‌گرفتند اکنون میزان درگیری در کودکان بالا رفته است و بیشتر چند ارگان کودک را درگیر می‌کند.

 

مشکلات گوارشی، شایع‌ترین علامت کودکان مبتلا

این مسئول گفت: در این نمونه جهش یافته در کودک، کم‌تر علایم بالینی دیده می‌شود و آنچه وجود دارد بیشتر علایم گوارشی به صورت اسهال، استفراغ و دل پیچه است.

 ویسی ادامه داد: از والدین تقاضا می‌شود به سادگی از مشاهده چنین علایمی عبور نکنند و مبنا را بر ابتلا به کرونا بگذارند تا خلاف آن ثابت شود، درمان‌ها تا زمانی که درگیری چند ارگانی بدن ایجاد نشود نگه دارنده است و کار خاصی لازم ندارد.

رئیس مرکز آموزشی درمانی دکتر محمد کرمانشاهی گفت: از گذشته در آیین و ضرب المثل‌های ما آمده است که «پیشگیری بهتر از یک خرمن درمان است» و تا زمانی که بتوان با رعایت نکات ساده همچون قطع دورهمی، رعایت فاصله فیزیکی، زدن ماسک، پرهیز از خرید‌ها و پاساژگردی‌های بیهوده خودداری کرد می‌توان در امان بود.

او افزود: کودکان نباید به دلیل ندانم کاری والدین به این ویروس مبتلا شوند و یا برای دیگر کودکان و سالمندان به فردی ناقل تبدیل شوند، فاصله گذاری و زدن ماسک می‌تواند بیشترین تاثیر را در قطع زنجیره بیماری زایی داشته باشد .

ارسال نظر

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
8 + 9 =