وزیر فرهنگ در افتتاحیه همایش شمس تبریزی حضور می یابد

فرماندار خوی گفت: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین افتتاحیه(٥ شهریور سال جاری) همایش بین المللی شمس تبریزی حضور می یابند.

به گزارش هاناخبر ،

سیدمحمدعابدی روز جمعه گفت، تلاش ها برای بازآفرینی قدرت تفکر و توان هنری بزرگان فرهنگ و ادب را ارزشمند خواند و افزود: همت و انسجام خوبی در سالیان اخیر برای برگزاری همایش های بین المللی شمس تبریزی در خوی شکل گرفته است. 
وی ابراز امیدواری کرد که غبار سوءتفاهم ها در مصادره شمس تبریزی تمام شده و این بزرگمرد عرصه فرهنگ و عرفان اسلامی بیش از پیش به جهانیان معرفی شود.
وی اضافه کرد: در جهان کنونی که گاهی شاخص های تمدن اسلامی و عرفانی ایران به دلیل منافع برخی کشورها به دور از اخلاق مصادره می شود، ما نه تنها به دلیل اخلاقی برای صیانت از آثار نیاکانمان مسوول هستیم بلکه به دلایل عقلی و منطقی نیز باید از میراث خود دفاع کنیم. 
فرماندار خوی، شمس تبریزی و مولانا را از قله های درخشان میراث کهن و تمدن ایران اسلامی عنوان کرد و افزود: شمس تبریزی آتش به جان جهان و جهان جان مولوی زد و هنوز نورانیت برافروخته از شعاع خورشید آن در اقصی نقاط عالم پرتو دارد.
عابدی در ادامه با اشاره به اینکه از سوی دبیرخانه کنگره در ٢ بخش 'آیین ها و آوازها' و 'نماها' فراخوان هایی صادر شده بود، افزود: بر این اساس ٩٦ اثر در بخش 'آیین ها و آوازها' به دبیرخانه رسیده که از این میان ٤٢ اثر به بخش نهایی راه یافته است و ٩ گروه نیز در همایش اجرا خواهند داشت.
وی به مقالات علمی رسیده به کنگره علمی و بین المللی هم اشاره کرد و افزود: از ١٠٠ مقاله رسیده از مراکز علمی و دانشگاهی داخل و خارج کشور به دبیرخانه علمی این کنگره، ١١ مقاله برتر جهت ارائه در این رخداد مهم علمی انتخاب شده و در طول ٢ روز برگزاری آن ارائه می شود.
هفت مهرماه در تقویم کشور به نام روز ملی شمس تبریزی نامگذاری شده است؛ تقارن این روز در سال های گذشته با ماه محرم ملاحظه های به حق و خاص را در اجرای برنامه های مفرح برای میهمانان داخلی و خارجی به همراه داشت اما امسال با تصمیم هیات مدیره تولیت شمس تبریزی این برنامه‌ها در فاصله زمانی عید قربان تا عید غدیر برگزار می شود.
'شمس الدین محمدبن علی بن ملک داد تبریزی' بنا بر اشاره های تاریخی به احتمال زیاد در سال ٥٨٢ هجری قمری به دنیا آمد و ملقب به ' شیخ پرّان' و ' زر دوز' بود.
کتاب 'مقالات شمس' شامل مطالب ارزنده ای با موضوع عرفان است؛ این کتاب سوال و جواب های شمس و مولانا و مریدان و منکران آنان را در بر می گیرد و توسط شاگردان وی گردآوری شده است.
کتاب 'تماشای خورشید' نیز که منتخب پند و اندرزهای شمس تبریزی از 'مقالات شمس' بوده، توسط 'بهنام رجب پور' و 'حسین صبوری' با هدف ترویج افکار متعالی شمس تبریزی در سطح جهانی و معرفی هرچه بیشتر آرامگاه شمس تبریزی از فارسی به انگلیسی ترجمه شده است.
تاریخ وفات شمس تبریزی به علت کمبود اسناد تاریخی مربوط به آن دوره زندگی شمس به روشنی معلوم نیست اما شمس پژوهان آن را بین سال های ٦٤٥ و ٦٧٢ هجری قمری ذکر کرده اند.
مولانا جلال‌الدین محمد بلخی مشهور به مولوی نیز به عنوان شاعر بزرگ قرن هفتم هجری قمری در سال ٦٠٤ هجری قمری در بلخ زاده شد؛ وی به سبب رنجشی که بین پدر مولانا با سلطان محمد خوارزمشاه پدید آمده بود از بلخ بیرون آمد و بعد از مدتی سیر و سیاحت به قونیه رفت.
مولوی در سال ٦٧٢ هجری قمری در قونیه وفات یافت و از آثار او می‌توان به مثنوی، دیوان غزلیات یا کلیات شمس، رباعیات، مکتوبات، فیه مافیه و مجالس سبعه اشاره کرد.

ارسال نظر

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
1 + 7 =