رسیدگی به پرونده ۱۳ هزارمدعی مصدومیت شیمیایی در سردشت

شناسهٔ خبر: 2739BE69 -
با حضور مدیران کل کمیسیون پزشکی و مصدومان شیمیایی کشوری و جمعی از مسئولان استانی، روند رسیدگی به پرونده ۱۳ هزار مدعی مصدومیت شیمیایی در سردشت ارزیابی شد.

به گزارش هاناخبر ،فرماندار سردشت گفت:درپی بمباران شیمیایی این شهرستان در هفتم تیرماه سال ۶۶ توسط رژیم بعث وحامیانش، یک هزار و ۵۶۰ نفر که از این تعداد ۵۰۰ نفر زن و مابقی مرد هستند مصدوم شده و ۱۱۹ نفر نیز به درجه رفیع شهادت نایل آمده اند.
اقصی نخشی پور افزود: این تعداد از مصدومین تحت پوشش بنیاد شهید و امور ایثارگران هستند و اکنون نیز بیش از ۱۳ هزار نفر مدعی مصدومیت شیمایی هستند.
وی اضافه کرد: این جلسه با پیگیری‌های به عمل آمده جهت بررسی و رسیدگی به پرونده‌های این تعداد مدعی به عنوان مهمترین مطالبات مردمی با حضور مقامات کشوری و استانی تشکیل شده است.

نماینده مردم شهرستان‌های سردشت و پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: بیشترین مراجعات و مطالبات مردمی درخواست رسیدگی به پرونده مصدومین و جانبازان شیمایی بوده است.
کمال حسین پور افزود: با توجه به اینکه از سال ۹۴ به بعد کمیسیون پزشکی انجام نگرفته این نیاز بسیار احساس می‌شد.
وی گفت: راه اندازی یک شعبه از بانک و بیمه دی، تخصیص قسمتی از درآمد‌های مرزی به جانبازان و ایثارگران، تامین دارو، رسیدگی به داروخانه‌ها و پزشکان، تعویض و تجهیز کلینیک مصدومان شیمایی به وسایل پزشکی جدید، پرداخت تسهیلات ازدواج و بیمه‌های عمر ایثارگران، پیگیری واگذاری انشعابات برق، گاز و آب برای جانبازان زیر ۲۵ درصد، پیگیری خرید زمین جانبازان که هنوز تحویل داده نشده، استخدام ایثارگران و جانبازان از مهمترین مطالبات جانبازان و ایثارگران شهرستان سردشت هستند.

 

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجان غربی نیز در ادامه اظهار داشت: رسیدگی به مشکلات و مطالبات مصدومین و جانبازان از وظایف ذاتی بنیاد شهید است و قطعا رسیدگی به درخواست مدعیان مصدومیت شیمیایی با نظارت دقیق پزشکان و متخصصان امر صورت خواهد گرفت.
فعال افزود: متولیان امر در ارزیابی و شناسایی با دقت کافی تلاش خواهند کرد تا سازوکار رسیدگی به پرونده‌ها به طور احسن و کامل انجام بگیرد.

حبیب الهی مدیرکل کمیسیون پزشکی کشور نیز در این نشست گفت: با کلیه ظرفیت و نیرو‌ها برای سرانجام رسیدن پرونده‌های مصدومیت شیمایی پای کار هستیم و آماده هرگونه همکاری در این راستا می‌باشیم.

وی افزود: از سال ۱۳۸۰ به بعد که کمیسیون‌های پزشکی انجام گرفته و پرونده تشکیل شده بیش از ۱۲ هزار معاینه انجام شده که برای بیش از یک هزارو ۵۰۰ نفر نیز پرونده تشکیل شده است.

حبیب الهی اضافه کرد: با توجه به اینکه تعداد متقاضیان زیاد است بایستی لیست ۵۰۰ نفره توسط ستاد شهرستانی جهت ارزیابی و شناسایی، احراز و مشخص و به کمیسیون معرفی شوند، کمیسیون نیز در سریعترین زمان ممکن به پرونده‌های ارسالی توسط ستاد رسیدگی خواهد کرد.
وی عنوان کرد: متقاضیانی که مدارک مسجلی دارند و تاکنون به پرونده‌های آنان رسیدگی نشده بایستی در اولویت کاری ستاد شهرستان قرار بگیرند.


در ساعت ۱۶:۳۰ روز یکشنبه هفتم تیر ماه ۱۳۶۶ چند فروند هواپیمای بعثی سکوت شهر کوچک سردشت در غرب کشور را شکستند و ۷ بمب خردل در نقاط مختلف شهر انداختند که ۲ بمب در بازار شهر و ۲ بمب دیگر در منطقه مسکونی افتاد؛ ۳ بمب دیگر نیز در باغ‌های مجاور شهر فرود آمد.

از شهر ۱۲۰۰۰ نفری سردشت طبق آمار‌های رسمی ۸۰۲۵ نفر مصدوم شدند که این آمار شامل مصدومین خفیف نیز می‌شد. حداقل ۴۵۰۰ نفر از مصدومین نیاز به درمان داشتند.۳۰۰۰ نفر آن‌ها در شهر سردشت به صورت سرپایی درمان شده و سپس در روستا‌های مجاور مدتی را سپری کردند تا آلودگی شهر کاملا" مرتفع گشت.
مابقی مصدومین که ۱۵۰۰ نفر می‌شدند در حال وخیم تری بوده و نیاز به بیمارستان داشتند و لذا به خارج از سردشت اعزام شدند. ۶۰۰ نفر از این گروه ۱۵۰۰ نفری به تهران و مابقی به چند شهر شمال غربی کشور اعزام شدند. تعدادی از هموطنان شهید شدند و و بسیاری هفته‌های زیادی را در بیمارستان گذراندند و اکنون نیز از عوارض شدید ریوی و چشمی و پوستی رنج می‌برند.

کل آمار شهدا ۱۳۰ نفر بود که ۲۰ نفرآن‌ها در سردشت در همان دقایق و ساعات نخستین پس از بمباران شهید شدند، ۱۰ نفردر حین انتقال از سردشت به شهادت رسیدند و ۱۰۰ نفر طی مدت یک ماه پس از حادثه بتدریج در بخش‌های مراقبت ویژه بیمارستان‌های مختلف کشور به شهادت رسیدند.

ارسال نظر

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
6 + 7 =