کوهستان دیگر برایشان آب و نان نمی‌شود

شناسهٔ خبر: 58A461A5 -
عشایر در کنار زندگی پردغدغه شهری دل به کوهستان زده و با ساده زیستی نزدیک به 25 درصد نیاز های غذایی هم استانی های خود را تامین می‌کنند اما در کنار ساده زیستی مشکلات و نیاز های اساسی دارند که باید تامین شود، مشکلاتی که باعث شده عده‌ای از آنها به خاطر نداشتن امکانات اولیه به روستا ها مهاجرت کنند و هروز از تعداد جمعیت عشایری استان کم شود.

به گزارش هاناخبر ،

بهرام ابراهیمی یکی از عشایر منطقه خوراسب زیوه در گفت و گو با خبرنگاران به مشکلات عشایر منطقه شان اشاره کرد و افزود: عشایر منطقه از امکانات اولیه زندگی، تامین آب آشامیدنی و نبود سرویس‌های بهداشتی با مشکل مواجه هستند. باید به عشایر به عنوان مرزبانان خستگی ناپذیر کشور توجه کرد و امکانات لازم را در اختیار عشایر قرار داد.

ابراهیمی ادامه داد: نبود مناطق برای چرای دام ها عشایر منطقه از دیگر مشکلات اساسی عشایر منطقه خوور اسب است.

دختران عشایر حداکثر تا ابتدایی تحصیل می کنند

منیژه یکی دیگر از عشایر منطقه خوراسب در خصوص مشکلات بانوان عشایر گفت: به علت نبود راه مناسب و معلم در مقاطع تحصیلی بالاتر بیشتر دختران عشایر یا بی سواد هستند یا حداکثرتا مقطع ابتدایی تحصیل می کنند.

  این دختر 16 ساله عشایر ادامه داد: راه های نامناسب عشایری باعث شده بیشتر بانوان برای شیر دوشی دام ها مسیر یک کیلومتری را پیاده طی کنند. نبود سرویس بهداشتی وحمام از مشکلات اصلی عشایر است.

مشکلات عشایر استان پیگیری و برطرف می شود

زینال زاده، مدیر امور عشایر آذربایجان غربی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا به حل مشکلات روستاییان اشاره کرد و با بیان اینکه 16 هزار خانوار عشایری در مناطق مختلف عشایر نشین آذربایجان غربی زندگی می‌کنند، افزود: بهبود وضعیت ایل راه ها، تامین اب اشامیدنی و امکانات بهداشتی و ارتقای سواد آموزی از جمله مهمترین برنامه های اداره کل امور عشایر آذربایجان غربی است که با اهتمام ویژه ای آن را دنبال می‌کنیم.

وی اظهار کرد: در کل استان بین عشایر منطقه 200 سرویس بهداشتی توزیع شده و با برنامه ریزی های انجام شده برای عشایر منطقه خوراسب نیز سرویس بهداشتی توزیع می شود.

مدیر امور عشایر آذربایجان غربی ادامه داد: در بحث حمام نیز برای مناطق عشایری سلماس و ماکو سال گذشته حمام های خورشیدی راه اندازی شده و امسال ننیز برای عشایر مرکز و جنوب استان نیز حمام خورشیدی تهیه شده که تا اواخر امسال راه اندازی خواهد شد.

زینال زاده در خصوص مشکل چرای دام های عشایر نیز خاطرنشان کرد: قبل از کوچ عشایر هماهنگی های با مرزبانی و سپاه استان انجام شده تا عشایر تا 500 متری مرز نیز دام های خود را به صورت کنترل شده به چرا ببرند.

شهلا تاجفر، مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری آذربایجان غربی نیز در گفت و گو با خبرنگار ایسنا افزود: طرح باسواد کردن بانوان عشایر در استان شروع شده و برای این کار از مربیان سواد آموز منطقه استفاده خواهد شد.

مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری آذربایجان غربی با اشاره به اینکه برای توانمندسازی بانوان عشایر تلاش می کنیم  که در این راستا طرح هایی برای مهارت آموزی و توانمند سازی بانوان عشایر در سطح استان در حال انجام است تصریح کرد: توسعه قالی بافی و فرش بافی با هدف توسعه توانمند سازی بانوان از برنامه های امور بانوان استانداری برای عشایر و روستاییان استان است.

تاجفر در خصوص نبود سرویس بهداشتی و آب آشامیدنی عشایر نیز اظهار کرد: با همت استانداری و امور عشایر استان در سال جاری سرویس های بهداشتی، حمام های سیار و کانکس در مناطق عشایری ایجاد می شود.

15 هزار و 599 خانوار عشایری با 104 هزار نفر جمعیت در 16 شهرستان آذربایجان غربی و 336 روستای مختص عشایر مستقر هستند،حدود 600 خانوار از عشایر این استان به ییلاق های خارج از استان در دامنه های جنوبی سهند و اطراف شهرستان مرند از توابع آذربایجان شرقی کوچ می‌کنند.

ارسال نظر

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
2 + 9 =