دید سه بعدی آخوندک مدل روبات های آینده

شناسهٔ خبر: 38B5634F -
دانشمندان دانشگاه نیوکاسل بریتانیا با تحقیق درباره آخوندک ها بدنبال کشف اطلاعات درباره دید سه بعدی این حشره و نحوه عملکرد آن هستند. یکی از هدفهای آنها ساخت فناوری سه بعدی برای روبات و کامپیوتر است.

به گزارش هاناخبر ،

جنی رید، استاد علوم بینایی دانشگاه نیوکاسل و مسئول این پروژه می گوید کارایی آخوندک در شکار حشرات، آن را به مورد جالبی برای این تحقیق تبدیل کرده است. او می افزاید: «آخوندک ها با واکنش طبیعی شان به ما می گویند چه چیزی می بینند. چون نمی توانند چشمهایشان را حرکت بدهند با دیدن چیز جالب سرشان را با سرعت می چرخانند. حشرات شکارچی هستند و اگر طعمه ای ببینند، با سرعت به طرف آن میروند.»

دید آخوندک ها چند بعدی اما سیاه و سفید است. چون رنگ قرمز را نمی بینند عینکشان آبی و سبز است. در حالیکه این توانایی آخوندک دهه ۸۰ میلادی کشف شد دانشمندان دانشگاه نیوکاسل می خواهند بدانند دید سه بعدی آنها چگونه کار می کند، یا اینکه بینایی سه بعدی چگونه در حیوانات تکامل پیدا کرد تا الگوریتم هایی برای ساخت ادراک سه بعدی در کامپیوتر کشف کنند.

استاد دانشگاه نیوکاسل در ادامه گفت: «ما در مورد چیزهایی که آخوندک ها می بینند و چیزهایی که نمی بینند آزمایش می کنیم تا درستی فرضیه های مختلف درباره کارکرد بینایی سه بعدی آنها را بسنجیم. همزمان با فرموله کردن تدریجی فرضیه تازه، شواهدی برای رد و یا تایید آنها پیدا می کنیم. پس از آن امیدواریم به بازسازی و نسخه سازی الگوریتمی بشویم که آنها از آن استفاده می کنند.»

دانمشندان تصور می کنند بینایی سه بعدی آخوندک ها بسیار ساده تر از انسان است و معتقدند این تحقیقات به ساختن دید سه بعدی ساده تر برای روبات و پهپاد کمک کند. این پژوهشگران امیدوارند کار آنها در درمان مشکلاتی مانند انحراف چشم، دوبینی و لوچی چشم تاثیر داشته باشد.

ارسال نظر

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
7 + 3 =