کردستان در سالی که گذشت

شناسهٔ خبر: 44284C8E -
سال ۱۴۰۳ با اتفاقات و رویدادهای خوب و تلخی در کردستان، از جمله انتصاب استاندار بومی و اهل سنت و کشته شدن ۶ کوهنورد بر اثر ریزش بهمن در بانه همراه بود.

به گزارش هاناخبر ، سال ۱۴۰۳ هم به پایان رسید؛ سالی که به واسطه شهادت رئیس جمهور و همراهانش در سانحه هوایی، تلخی آن برای همیشه در ذهن مردم ماندگار خواهد شد.

اما در استان کردستان هم رویدادها و حوادث مختلفی اتفاق افتاد، از تصادفات گاه و بیگاه و عزادار شدن خانواده‌ها گرفته تا انتصاب استاندار بومی و اهل سنت و تا برنامه‌های مختلف فرهنگی و هنری.

در این گزارش به مهمترین رویدادهای سال ۱۴۰۳ در کردستان به ترتیب زمان وقوع اشاره می شود.

برگزاری نوای هزار دف در پالنگان

رهبر معظم انقلاب در سال ۱۳۸۸ در سفر به کردستان، این استان را فرهنگی نامیدند؛ گواه این مهم را به واسطه برگزاری برنامه های متعدد فرهنگی و هنری می توان به خوبی مشاهده کرد.

۳۱ فروردین سال ۱۴۰۳، برنامه نوای هزار دف در روستای پالنگان از توابع شهرستان کامیاران برگزار شد با حضور جمع زیادی از دوستداران موسیقی عرفانی برگزار شد.

در این آیین عرفانی، دف‌نوازان با قرار گرفتن بر روی پشت بام خانه‌های پلکانی روستا و دف نوازی، نوای عرفانی مولودی خوانی سرداده و تمام روستا با نوای دلنشین ساز و دف آغشته شد.

در این مراسم که به همت حوزه هنری، اداره‌کل میراث فرهنگی کردستان و فرمانداری کامیاران هم اکنون در حال برگزاری است، معاون وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و استاندار سابق کردستان حضور داشتند.

قتل سه عضو یک خانواده در مریوان

یکی از اتفاقات تلخ سال گذشته در کردستان، قتل سه عضو یک خانواده در مریوان بود.

چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت این خبر توسط فرمانده انتظامی کردستان رسانه ای و به دستگیری فرد قاتل نیز اشاره شد.

قاتل با اسلحه گرم سه عضو یک خانواده شامل پدر۴۳ ساله، مادر ۳۸ ساله و دختر ۱۲ ساله را به قتل رساند و بلافاصله بررسی موضوع و دستگیری عامل یا عاملان احتمالی قتل به صورت ویژه در دستور کار ماموران پلیس آگاهی مریوان قرار گرفت و قاتل دستگیر شد.

سفر جانشین فرمانده کل انتظامی کشور به کردستان

۲۵ اردیبهشت سردار قاسم رضایی جانشین فرمانده کل انتظامی کشور به کردستان سفر و در کمیسیون عملیات انتظامی استان شرکت کرد.

جانشین فرمانده کل انتظامی کشور در این نشست گفت: پلیس، مطابق با ماموریت‌های در دست اقدام، باید پیوست رسانه‌ای داشته باشد که باعث موفقیت در انجام وظایف محوله و تنویر افکار عمومی خواهد شد.

سردار رضایی ادامه داد: اقتدار، توانمندی و تلاش پلیس برای حفظ امنیت جامعه، با اقدامات اثرگذار رسانه ای همراه باشد.

منحل شدن شورای اسلامی شهر سروآباد

حوزه شهرداری ها و شوراهای اسلامی نیز سال گذشته خبرساز بود. هشتم خرداد بود که فرماندار شهرستان سروآباد از انحلال شورای اسلامی شهر سروآباد خبر داد.

حسن زارعی گفت: متاسفانه شورای اسلامی شهر سروآباد به دلیل عمل نکردن به وظایف قانونی خود و حرکت برخلاف مصالح عمومی کشور و همچنین اعتراضات شهروندان و عدم برگزاری جلسات رسمی رسما منحل شد.

بهره برداری از ایستگاه حمل بار راه آهن سنندج-همدان

یکی از خبرهای خوب در حوزه اقتصادی، بهره برداری از ایستگاه حمل بار راه آهن سنندج- همدان- تهران بود.

هشتم خرداد سال ۱۴۰۳، فیلمی از آغاز بکار این ایستگاه با حضور معاونان استاندار کردستان، مدیرعامل راه آهن غرب کشور و جمعی دیگر از مدیران منتشر شد.

سفر وزیر کشور سابق به سنندج

کردستان در سالی که گذشت

همانطور که در مقدمه اشاره شد، سال گذشته، اتفاق تلخی افتاد که برای همیشه در تاریخ و اذهان مردم ماندگار خواهد بود.

بالگرد حامل رئیس‌جمهور ۳۰ اردیبشهت حین بازگشت از افتتاح سد «قیز قلعه سی» در منطقه جنگلی دیزمار بین روستای اوزی و پیر داوود دچار سانحه شد.

آیت‌الله رئیسی، حجت الاسلام آل هاشم امام جمعه تبریز، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه، مالک رحمتی استاندار آذربایجان شرقی، خلبان، کمک خلبان، دستیار خدمه پرواز (کروچیف) سر تیم حفاظت و یکی از محافظین و چند تن دیگر از همراهان از جمله سرنشینان این بالگرد بودند.

پس از شهادت شهدای خدمت، در استان های مختلف برنامه های بزرگداشت برگزار شد که در کردستان هم در یکی از این برنامه ها، وزیر کشور حضور پیدا کرد.

احمد وحیدی وزیر کشور، ۱۲ خرداد دقایقی به منظور سخنرانی در مراسم نکوداشت شهدای خدمت و افتتاح پروژه‌های عمرانی و خدماتی وارد فرودگاه سنندج شد و مورد استقبال استاندار کردستان و مسئولین قرار گرفت.

سفر وزیر سابق ورزش و جوانان به کردستان

۲ تیرماه سال گذشته نیز وزیر ورزش و جوانان برای شرکت در آیین بهره برداری استخر حجاب سنندج به کردستان سفر کرد.

کیومرث هاشمی در آیین بهره برداری از این طرح اظهار کرد: حدود ۲ هزار پروژه ورزشی در دولت سیزدهم به بهره‌برداری رسید.

وی افزود: از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون هزار و ۹۲۶ پروژه ورزشی، در کشور افتتاح و به بهره‌برداری رسیده است.

استخر سرپوشیده و سالن ورزشی چند منظوره حجاب سنندج که مراحل ساخت و بازسازی و تجهیز کامل آن از طریق قانون ماده ۲۷ (واگذاری تکمیل و احداث پروژه های دولتی به بخش خصوصی) سال ۱۳۹۹ به سرمایه‌گذار بخش خصوصی واگذار شد در این سفر به بهره برداری رسید.

سفر انتخاباتی دکتر پزشکیان به سنندج

سال گذشته چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در کشور برگزار شد. پیش از برگزاری انتخابات، نامزدها به مناطق مختلف سفر داشتند تا آرا مردم را جلب کنند.

در یکی از این برنامه های تبلیغاتی، دکتر مسعود پزشکیان، رئیس جمهور، دوم تیرماه به سنندج سفر کرد.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه وقتی عدالت باشد، مرز برای غرب کشور یک فرصت است نه تهدید،گفت: مرز را تبدیل به فضایی برای داد و ستد می‌کنم، چرا باید جوانان برای یک لقمه نان به کولبری روی بیاورند؟

مسعود پزشکیان در پارک سپیدار سنندج با اشاره به اینکه شرم آور است برای جوانان ما که دارای مدارک لیسانس، فوق لیسانس و یا حتی دکتری هستند برای یک لقمه نان کولبری کنند، اظهار داشت: این را با یک معادل یا وضعیت علمی بین دو کشور به یک داد و ستد سودمند تبدیل و مرزی درست کنیم که داد و ستد شکل بگیرد نه کولبری.

وی افزود: اجازه نمی دهیم کسانی که معلوم نیست نفت را چگونه می فروشند و پول آن را کجا خرج می کنند، به فعالیتشان ادامه دهند.

سفر سعید جلیلی به سنندج

سعید جلیلی دیگر نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ۱۳ تیرماه به سنندج سفر کرد.

جلیلی در سالن آزادی سنندج با بیان اینکه ثمره دریای فرصت در کردستان باید یک جهش باشد، گفت: بدانید که با مسائل استان شما آشنا هستم؛ هم مشکلات استان را می دانم و هم ضعف‌های موجود را می‌شناسم و هم آسیب‌هایی را که در این استان است، رفته و دیده‌ام.

وی افزود: بدانید که مسائل استان شما آشنا هستم، هم مشکلات استان را میدانم و هم ضعف‌های موجود را می‌شناسم و هم آسیب‌هایی که در این استان است را رفته و دیده‌ام.

مسعود پزشکیان بیشترین آرا را در کردستان کسب کرد

در مرحله اول چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری -روز جمعه هشتم تیر ماه- مصطفی پورمحمدی، سعید جلیلی، محمدباقر قالیباف، و مسعود پزشکیان با یکدیگر به رقابت پرداختند، اما با توجه به اینکه هیچ یک از آنها نتوانستند اکثریت مطلق آرا را کسب کنند، انتخابات با حضور مسعود پزشکیان و سعید جلیلی که بیشترین آرا را کسب کرده بودند به دور دوم راه رفت. سرانجام در انتخاباتی که ۱۶ تیر برگزار شد، پزشکیان با ۱۶ میلیون و ۳۸۴ هزار و ۴۰۳ رای به عنوان نهمین رئیس جمهور اسلامی ایران انتخاب شد.

مسعود پزشکیان در دور دوم چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، ۷۸.۸۴ درصد آرا را در استان کسب کرد.

مسعود پزشکیان در دور اول انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم، ۱۹۲ هزار و ۷۴۳ رای معادل ۶۹.۳۹ درصد آرا و در دور دوم ۲۸۴ هزار و ۹۵ رای معادل ۷۸.۸۴ درصد آرا را کسب کرد.

سعید جلیلی نیز در دور اول انتخابات، ۴۵ هزار و ۱۱۰ رای معادل ۱۶.۲۴ درصد و در دور دوم ۷۶ هزار و ۲۱۷ رای معادل ۲۱.۱۶ درصد آرا را بدست آورد.

میزان مشارکت مردم استان در دور اول چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ۲۳.۶۶ درصد و دور دوم ۲۹.۲۴ درصد بود.

کشته شدن سه نفر در سوقصد مسلحانه در سقز

چهارشنبه شب(۲۷ تیرماه) فردی با سلاح به مکانی در شهر سقز وارد و اقدام به تیراندازی کرد که بر اثر آن ۲ نفر با هویت‌هایِ معلوم و نفرِ سوم به هویتِ "شیخِ آزاد" از روحانیون اهل سنت جان باختند.

۲ روز بعد از این سوقصد، ۲ متهم دستگیر و یکی دیگر از متهمان در درگیری با پلیس کشته شد.

پنج نفر بر اثر حادثه رانندگی در مسیر سنندج- دیواندره جان باختند

کردستان در سالی که گذشت

سال گذشته حوادث رانندگی در کردستان زیاد بود و در یکی از رویدادها، دوم شهریور پنج نفر در مسیر سنندج- دیواندره جان باختند.

حادثه رانندگی بین یک دستگاه سواری پیکان و وانت سایپا در محور سنندج- دیواندره منجر به جان باختن پنج نفر و مصدومیت یک نفر دیگر شد.

انتخاب استاندار اهل سنت

کردستان در سالی که گذشت

سال ۱۴۰۳، سالی خاطره انگیز برای مردم استان کردستان بود. ۲۸ شهریور سخنگوی دولت از انتصاب «آرش زره‌تن لهونی» به عنوان استاندار اهل سنت استان کردستان خبر داد.

از آنجایی که اوایل انقلاب اسلامی، فقط یک استاندار اهل سنت و بومی آن هم برای مدت کوتاهی منصوب شده بود، انتخاب استاندار بومی و اهل سنت به مطالبه ای چندین ساله برای مردم تبدیل شده بود که بالاخره در دولت چهاردهم، این خواسته محقق شد.

آرش زره‌تن لهونی زاده ۱۳۵۴ در شهرستان پاوه در استان کرمانشاه است. وی دکترای اقتصاد بین‌الملل است و در یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی به عنوان نماینده حوزه انتخابیه پاوه، جوانرود، ثلاث باباجانی و روانسر به مجلس راه یافت.

سفر وزیر کشور به سنندج برای معارفه استاندار

چند روز بعد از انتصاب آرش زره تن لهونی به عنوان استاندار کردستان، وزیر کشور اول مهر برای شرکت در آیین معارفه وی و تکریم استاندار سابق، به سنندج سفر کرد.

اسکندر مومنی در این آیین اظهار کرد: دولت چهاردهم اهتمام خود را برای توسعه روزافزون کردستان بکار می‌گیرد.

وی افزود: دولت چهاردهم تمام اهتمام خود را بکار می گیرد تا کردستان نسبت به گذشته، روز به روز پیشرفته‌تر و آبادتر شود.

برگزاری هفدهمین جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی مریوان

شاید بتوان گفت که مهمترین رویداد فرهنگی و هنری کردستان، تئاتر بین المللی خیابانی مریوان است.

۲۱ مهر ماه سال قبل، هفدهمین دوره این جشنواره در مریوان آغاز به کار کرد. ۱۷۰ هنرمند در جشنواره تئاتر خیابانی مریوان شرکت دارند. این جشنواره از امروز آغاز شده و تا ۲۵ مهر ادامه دارد.

در بخش مسابقه ایران و دگرگونه های اجرایی، ۱۵ گروه، در بخش نیشتمان (وطن) چهار گروه، بخش برگزیده جشنواره ها پنج گروه و بخش بین الملل چهار گروه ایرانی و چهار گروه از کشورهای آلمان، الجزایر، عراق و ارمنستان حضور دارند.

انتصاب نخستین فرماندار زن در کردستان

کردستان در سالی که گذشت

بعد از انتصاب استاندار اهل سنت و بومی، ۲۸ مهر نخستین فرماندار زن در استان هم توسط استاندار معرفی شد که بازخورد مثبتی بین مردم داشت.

آرش زره تن لهونی استاندار کردستان طی حکمی سودابه ضرغام نژاد را به عنوان فرماندار شهرستان دهگلان معرفی کرد.

ضرغام نژاد پیش از این در اداره کل امور بانوان استانداری کردستان مشغول به فعالیت بود.

واژگونی اتوبوس حامل زائران کربلا در قروه چهار کشته و ۴۲ زخمی برجا گذاشت

باز هم ناچاریم به تصادفات جاده ای در استان اشاره کنیم. ۲۱ آبان سال ۱۴۰۳، بر اثر واژگونی اتوبوس حامل زائران کربلا در روستای صندوق آباد شهرستان قروه، چهار نفر کشته و ۴۲ نفر دیگر زخمی شدند.

این اتوبوس که حامل زائران زنجانی ‌بود قصد داشت از مسیر قروه به زنجان برود که در روستای صندوق آباد به دلیل لغزنده بودن جاده از مسیر منحرف و چپ کرده است.

استقبال سنندجی‌ها از پیکر چهار شهید گمنام

کردستان در سالی که گذشت

پیکر چهار شهید گمنام دوران دفاع مقدس ۱۱ آذر با استقبال مسئولان و مردم شهیدپرور کردستان وارد سنندج شد.

آیین استقبال از پیکر شهدای گمنام با حضور استاندار کردستان، نماینده ولی فقیه در استان و فرمانده هان نظامی و انتظامی و مردم در پلیس راه سنندج کرمانشاه، برگزار شد.

یکی از شهدای گمنام در قرارگاه شهید شهرامفر سنندج و سه شهید دیگر در شهرستان‌های بانه، سروآباد و کامیاران تدفین خواهند شد.

واژگونی اتوبوس در محور بیجار-دیواندره با سه کشته و ۲۵ مصدوم

کردستان در سالی که گذشت

باز هم حادثه رانندگی در کردستان اتفاق افتاد، ۲۱ آذر واژگونی اتوبوس در محور بیجار - دیواندره سه فوتی و۲۵ مصدوم برجای گذاشت.

ساعت ۵:۴۲ بامداد امروز با تماس یکی از سرنشینان اتوبوس در محور بیجار- دیواندره، بلافاصله ۹ دستگاه آمبولانس به همراه یک دستگاه اتوبوس آمبولانس دانشگاه و سه دستگاه آمبولانس هلال احمر برای نجات جان مصدومین این تصادف اعزام شدند.

سه نفر از مصدومین به دلیل شدت جراحات در صحنه تصادف فوت و ۲۵ نفر از آنان به بیمارستان های امام خمینی(ره) دیواندره و امام حسین(ع) بیجار اعزام شدند

سفر اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی به سنندج

دهم دی ماه سال گذشته بود که اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی به کردستان سفر کردند. هدف از این سفر بررسی مشکلات شرکت‌های زیرمجموعه شستا، بررسی میدانی مسائل حاشیه‌نشینی و آسیب‌های اجتماعی و سایر مسائل معطوف به وظایف نظارتی کمیسیون اجتماعی مجلس بود.

معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، محمدرضا سعیدی، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی (شستا) و سیدجواد حسینی، رئیس سازمان بهزیستی کشور، اعضای کمیسیون اجتماعی را همراهی می‌کردند.

حضور فرمانده مرزبانی ناجا در مریوان

فرمانده مرزبانی ناجا ۱۱ دی ماه پارسال در مرز باشماق با فرمانده مرزبانی کشور عراق دیدار کرد.

سردار احمدعلی گودرزی روز سه شنبه در دیدار با سپهبد "محمد عبدالوهاب سکر" فرمانده مرزبانی عراق در مریوان اظهار کرد: مرزبانان جمهوری اسلامی ایران و عراق در کنار یکدیگر برای امنیت مردم ۲ کشور در مرزها تلاش می کنند

وی افزود: مرزبانی جمهوری اسلامی ایران در مولفه مرز به بلوغ کامل دست یافته است و امروز وظیفه تامین امنیت هشت هزار و ۷۵۵ کیلومتر از مرزهای طولانی کشورمان را بر عهده دارد.

مرگ جوینده گنج در کامیاران

کردستان در سالی که گذشت

چهارم بهمن بود که خبر ناگواری رسانه‌ای شد. ۲ فرد که به قصد پیدا کردن اشیا عتقیه و تاریخی اقدام به حفاری چند ساله کرده بودند، دچار حادثه شدند.

ساعت ۲۴ دوم بهمن گزارشی مبنی بر حبس یک نفر در تونل حفاری شده واقع در محوطه خانه‌باغی در حوالی روستای سربناب بخش موچش دریافت و بلافاصله تیمهایی از آتش‌نشانی، میراث فرهنگی و هللل احمر به محل اعزام شدند.

این حفاری غیرمجاز در مسیری به طول ۱۲ متر حفاری عمودی و ۵۰ متر حفاری به صورت افقی انجام شده بود.

فرد صاحب باغ که به همراه یک نفر دیگر اقدام به حفاری کرده بود، شب حادثه وقتی می بیند که خبری از شریکش که از ساعت ۱۹ به داخل تونل رفته، نیست و قرار بوده ساعت ۲۲ بیرون بیاید، با مراکز امداد تماس می‌گیرد.

بهرحال نیروهای امدادی وارد عمل شدند و بعد از سه شبانه روز کار امدادی، تلاش‌های امدادگران برای نجات فرد گرفتار در زیر آوار خاک، با شکست مواجه شد و به دلیل شرایط نامناسب زمین و خطر ریزش مجدد، امکان خارج کردن جسد این فرد میسر نشد.

در نهایت، با توجه به نظر کارشناسان و عدم امکان انجام عملیات امداد و نجات بیشتر، عصر امروز تصمیم گرفته شد جسد فرد حفار در همان محل دفن و نماز میت بر روی تپه محل حادثه اقامه شود.

کشته شدن ۶ نفر بر اثر ریزش بهمن در بانه

کردستان در سالی که گذشت

دهم اسفند، اتفاق ناگواری در بانه روی داد و چندین خانواده را عزادار کرد.

۲ گروه از کوهنوردان محلی عصر جمعه دهم اسفند به ارتفاعات هفت تاش در ۴۰ کیلومتری بانه صعود کرده بودند که در مسیر بازگشت با سه بهمن پیاپی مواجه و هفت کوهنورد زیر برف مدفون شدند.

در این حادثه ۶ کوهنورد جانشان را از دست دادند و یک کوهنورد مصدوم نیز به مراکز درمانی منتقل شد.

برچسب‌ها

ارسال نظر

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
7 + 9 =