به گزارش هاناخبر ، خنده نوزاد در خواب همواره یکی از موضوعات بحث برانگیز و پدیدههایی بوده که سؤالات بسیاری را به وجود آورده است. اگرچه این لبخندهای دوستداشتنی نوزاد میتواند برای پدرها و مادرها از زیباترین لحظات زندگی آنها باشد و گویا این لبخند قند در دل آب میکند، اما در هر صورت، اغلب میخواهند بدانند که دلیل پشت این مسئله چیست؟ آیا این لبخند به معنای خواب دیدن کودک است؟ آیا نوزاد چیزی میبیند؟ شاید هم دلیلی علمی دارد؟ امام صادق یکی از محبوبترین و معروفترین دلایل را برای این مسئله ذکر کرده است که در ادامه این مطلب به بررسی آن خواهیم پرداخت.
از نظر امام صادق چرا نوزاد در خواب می خندد
همانطور که گفتیم، یکی از محبوبترین نظرات در این زمینه، علت خنده کودک در خواب از نظر امام صادق است. بر اساس یکی از روایات امام صادق (ع) نوزادان در ماههای اول زندگی خود و حتی پیش از آنکه زبان باز کنند، ارتباطی روحانی با امام زمان (عج) دارند. در واقع گویا کودک میتواند امام را ببیند و با او نجوا کند و به این ترتیب زمانی که امام به او رو میآورد، کودک احساس آرامش و شادی میکند و این احساس به صورت خنده در چهره او ظاهر میشود. در نتیجه دلیل لبخند زدن کودک در خواب، دیدن روی امام است و به همین ترتیب هنگامی که از این ارتباط دور میشود، دچار دلتنگی شده و گریه میکند.
البته متاسفانه با رشد کودک و توانایی صحبت کردن، این درک معنوی از او گرفته میشود و دیگر نمیتواند به همان شکل قبل با امام در ارتباط باشد. علت خنده نوزاد در خواب از نظر امام صادق (ع) تنها یک واکنش فیزیکی نبوده و نشانهای از یک ارتباط عمیقتر و معنوی است.
دیگر دلایل خنده نوزاد در خواب
در عین حال برخی از افراد هم باور دارند که خنده نوزاد در خواب میتواند دلایل مختلفی داشته باشد که برخی از آنها به فرآیندهای طبیعی بدن و برخی دیگر به تجربیات روزمره نوزاد مرتبط هستند. از دیگر دلایل خنده نوزاد در خواب میتوانیم به چنین مواردی اشاره کنیم:
- دفع گاز در خواب:
یکی از شایعترین دلایل خنده نوزاد در خواب، خروج گازهای اضافی از دستگاه گوارش او بوده که اگر به این مسئله باور داشته باشید، به احتمال زیاد از امروز به بعد با دیدن لبخند کودک و به یاد آوردن این مسئله، خودتان هم خندهتان خواهد گرفت! نوزادان به دلیل نارسایی سیستم گوارشی خود، اغلب مقدار زیادی هوا هنگام تغذیه میبلعند که در دستگاه گوارش آنها جمع میشود. هنگامی که بدن در حالت استراحت قرار میگیرد، این گازها آزاد شده و باعث کاهش ناراحتی و ایجاد احساسی خوشایند در نوزاد شوند.
- تقلید از خانواده:
نوزادان از همان هفتههای ابتدایی تولد، چهرههای اطرافیان خود را مشاهده کرده و حالات آنها را در ذهن خود ثبت میکنند و به همین دلیل برای آغوش مادر هم گریه میکنند. در واقع به حالات چهره مادر، پدر و سایر اعضای خانواده توجه زیادی دارند و وقتی در طول روز بارها لبخند زدن دیگران را مشاهده میکند، این تصویر در ذهن او باقی میماند. مغز نوزاد هنگام خواب همچنان این اطلاعات را پردازش میکند و گاهی این پردازش به واکنش او منجر میشود. به همین دلیل، برخی نوزادان هنگام خواب حرکات چهره اطرافیان خود را تقلید کرده و بدون اینکه بیدار باشند، لبخند میزنند.
از جهتی دیگر هم میتوان گفت اگر نوزاد در طول روز در محیطی شاد و پرانرژی قرار گرفته باشد، این احساسات مثبت در ناخودآگاه او ذخیره شده و شاید در زمان خواب، به صورت خنده بروز پیدا کند.
- چرخه خواب:
در مرحله REM مغز بسیار فعال است و نوزاد شاید خواب و رویاهای اولیه را تجربه کند. اگرچه این خوابها با خوابهای خودمان متفاوت هستند، اما همانطور که بزرگسالان در خواب بر اساس رویاهای خود احساسات مختلفی مانند شادی یا اضطراب را تجربه میکنند، نوزادان هم میتوانند هنگام خواب دچار واکنشهای احساسی شوند. در نتیجه شاید عضلات صورت نوزاد غیرارادی منقبض شوند و باعث ایجاد لبخند یا حتی اخم شوند.
در نهایت لبخند زدن نوزاد در خواب پدیدهای است که معناهای گوناگونی میتواند داشته باشد. علت خنده نوزاد در خواب از نظر امام صادق (ع) نشانهای از ارتباط کودک با امام معصوم و دیدن ایشان است.
منبع: کویر مگ
ارسال نظر