به گزارش هاناخبر ، ساخت تنور گِلی یکی از هنرهایی مرسوم در مناطق کُردنشین ایران است که امروزه با وجود پیشرفتهای زیاد در زمینه تکنیکهای پخت نان، هنوز مردم از این وسیله سنتی و قدیمی استفاده میکنند.
قادر شهداد دوست با همسرش در روستای قبرحسین پیرانشهر نزدیک به ۲۵ سال است مشغول درست کردن تنور هستند و از این راه درآمد زندگی روزانه خود را تامین می کنند.
درست کردن تنور سنتی ساده نبوده و نزدیک به ۱۰ روز کار دارد، با هر گلی نمی توان تنور سنتی درست کرد بلکه باید گل آن خاص باشد و موی بز هم با گل مخلوط شود تا تنور ترک برندارد.
قیمت هر تنور از یک ملیون و پانصد هزار تا سه ملیون تومان بسته به سایز کوچک، وسط و بزرگ دارد.
ارسال نظر