برداشت طلای سرخ در فصل طلایی

شناسهٔ خبر: 253FCE5A -
پاییز در مهاباد فصل کشت محصولات کشاورزی است اما چند سالی است اواسط این ماه طلایی، زمان برداشت محصول جدیدی به نام زعفران است که به طلای سرخ هم شهرت دارد.

به گزارش هاناخبر ،  عفران جزو گیاهان چندساله است که با استفاده پیاز گیاه رشد می‌کند و به دلیل طعم، بو و رنگ زرد خاصی که دارد در صنایع غذایی، شیرینی‌پزی، داروسازی و دیگر صنایع به مصرف می‌رسدو نیاز کم آن به آبیاری، بازده مناسب و شروع فصل گلدهی در آبان ماه از ویژگی های این محصول است.

طبق گفته کارشناسان جهادکشاورزی آذربایجان غربی هم اکنون در استان ۷۴ هکتار از اراضی به کشت زعفران اختصاص پیدا کرده و از این مقدار در حدود ۴۳ هکتار در سال‌جاری بارور و به گلدهی کامل رسیده است که بر اساس برآورد های انجام شده، حدود ۱۶۰ کیلوگرم زعفران از مزارع استان برداشت می شود و در حال حاضر ۹۰ نفر هم به عنوان بهره بردار اصلی در کشت زعفران به صورت مستقیم مشغول به کار هستند.

برخی از کشاورزان پیشرو در مهاباد کشت زعفران را کمی زودتر از سایر مناطق استان شروع کردند و چندین مزرعه در روستاهای «برهان» و «تکانلوجه» این شهرستان امسال به گلدهی کامل رسیده است.

تهیه گزارشی از نحوه برداشت این طلایی سرخ در مهاباد را سوژه تهیه گزارشی برای مخاطبان هاناخبر قرار دادم و صبح یک روز پاییزی به سمت جاده برهان (مهاباد- بوکان) که بیشترین مقدار کشت زعفران و مشکل آب بخش کشاورزی مهاباد هم در این منطقه است، راه افتادم.

هر چند به دلیل اینکه زودهنگام سفرم را آغاز کرده بودم و انتظار نداشتم در این موقع صبح کشاورزان در مزرعه باشند اما هنگام رسیدن به مزرعه زعفران در روستای «تیکانلوجه» در ۱۵ کیلومتری شرق مهاباد متوجه شدم که کارگران زودتر از من هم به مزرعه آمده و بخشی از کار را انجام داده بودند.

ارسال نظر

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
4 + 9 =