به گزارش هاناخبر ، مردم اهل سنت مناطق کُردنشین سنی شافعی مذهب هستند و یکی از آداب رسوم مسلمانان کُردنشین، برخاستن سحر و سحری خوردن و بیدار کردن همسایگان و اجرای 15 موسیقی مخصوص در این ماه مبارک در مناطق مختلف است که از جمله میتوان به نواهای شب خوانی یا سحرخوانی که در اصطلاح محلی به آن هلاگفتن میگویند، اشاره کرد که با آن همسایهها و مردم را بیدار میکنند.
در بین این ۱۵ نوای مرحبا و الوداع از همه مشهورتر است و در تمام مناطق کُردنشین قرائت میشود.
نوای مرحبا به معنی خیرمقدم گفتن به ماه مبارک رمضان است که از روز اول تا پانزدهم رمضان در نمازها، ادعیه، شبخوانی و نمازهای خود میخوانند و شامل ابیات مرحبا مرحبا یا شهرالرمضان، مرحبا مرحبا یا شهر الخیر و البرکت و الاحسان، مرحبا مرحبا یا شهر التسبیح و التلاوت القرآن میشود از پانزدهم تا آخر ماه رمضان نیز نوای الوداع جای مرحبا را میگیرد.
مردم مناطق کُردنشین غذاها و نانهای محلی متنوعی را در این ماه مبارک طبخ میکنند که از جمله میتوان به ماودو، کاروان ناشی، کولیره چوره، برساق،داندوگ، کاردی بتورش اشاره کرد.
توجه به مباحث عقیدتی و شرعی در ماه مبارک رمضان نزد مردم اهل سنت کُردزبان خیلی مهم بوده و ختم قرآن کریم یکی از مهمترین عباداتی است که به صورت روزانه انجام داده و ثواب آن را برای شادی روح اموات و به قصد عبادت و تقرب به خدا هدیه میکنند.
اقامه نماز جماعت 20 رکعتی تراویح پس از نماز مغرب و عشاء از دیگر آداب عقیدتی مردم مناطق کردنشین در این ماه مبارک است که تراویح جمع ترویح بوده و به معنی یک استراحت کوتاه است یعنی بعد از هر چهار رکعت یک استراحت کوتاهی کرده و انجام میدهند و بعد از آنکه بلند میشوند با ذکر نام یکی از عشره مبشره صلوات میفرستند و برای اقامه نماز بعدی مهیا میشوند.
بعد از نماز تراویح و تا قبل از شروع نماز سه رکعتی وتر مراسم دعا خوانی، مولودی، پرسش و پاسخ مذهبی برگزار شده و نماز وتر که یک نماز سه رکعتی است به جماعت خوانده میشود.
برپایی مراسم اعتکاف در دهه آخر ماه رمضان و مصادف با لیالی قدر در مساجد، حفظ چهل حدیث از احادیث نبوی و جشن نزول قرآن کریم و مولودی خوانی و قصیده بردیه خوانی از دیگر آدابی است که کردهای اهل سنت در ایام ماه مبارک رمضان به جای میآورند.
در مناطق کردنشین و مناطق اهل سنت لیالی قدر را نوزدهم، بیست و یکم، بیست و سوم و بیست و هفتم میدانند و تمام این شبها را تا صبح بیدارند و به تلاوت قرآن و شب زندهداری و برگزاری مراسم مذهبی میپردازند و به طور کلی میتوان گفت مراسم شب قدر در مناطق اهل سنت در 10 شب آخر ماه رمضان آغاز شده و مردم متدین این خطه از میهن اسلامی تمام سعی خود را برای با شکوه برگزارشدن آن به کار میگیرند.
به طور کلی میتوان گفت که مراسم شبهای قدر در ماه رمضان در مناطق اهل سنت شامل مراسم اعتکاف، جشن نزول قرآن، برگزاری مراسم مذهبی، نذر و نذورات و پرداخت فطریه است.
ارسال نظر