دامپزشکی پیشتاز در تامین سلامت غذایی

شناسهٔ خبر: 50CF7E7F -
سازمان دامپزشکی با نظارت بر واحدهای تولید و عرضه فرآورده‌های خام دامی، سلامت غذایی مردم را تامین می‌کند، دامپزشکی کردستان نیز نیمه اول امسال با انجام ۶۷ هزار بازرسی، همین رسالت را دنبال کرد.

به گزارش هاناخبر ، دامپزشکی دانشی کهن محسوب می‌شود که به شناخت، درمان و پیشگیری بیماری های حیوانات می پرداخت؛ البته در این رشته به بیماری‌های مشترک انسان و دام توجه می شود.

دامپزشکی فقط به معنای درمان یک بیماری در دام نیست، بلکه این رشته نقش موثری در بهداشت عمومی و ارتقای سلامت جامعه دارد و با فقدان دامپزشکی، بی‌شک بخشی از سلامت جامعه به خطر خواهد افتاد.

در تشکیلات کنونی وزارت جهاد کشاورزی، سازمان دامپزشکی کشور به عنوان سازمانی مستقل وابسته به آن وزارت شناخته شده و رییس سازمان دامپزشکی کشور به طور مستقیم تحت نظارت وزیر انجام وظیفه می کند. در استان ها نیز ادارات کل دامپزشکی و در شهرستان ها شبکه دامپزشکی به طور عمودی زیر نظر سازمان مرکزی دامپزشکی و به شکل افقی با سازمان جهاد کشاورزی و مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان مرتبط است.

در سال ۱۳۶۹ به دنبال تلاش برای اختصاص روزی به نام روز دامپزشکی، حسن تاج بخش استاد دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران ۱۴ مهر را به یاد گوش روز(این نام برگرفته از فرشته‌ای به نام گائوش «فرشته‌ نگهدار چهارپایان و جانوران سودمند» است) که در ایران باستان روز مبارکی بوده پیشنهاد می کند که مورد موافقت همه قرار گرفت و از آن پس این روز به عنوان «روز دامپزشکی» شناخته شد.

به همین مناسبت با " کامران زیباکردار" مدیرکل دامپزشکی کردستان گفت و گویی انجام دادیم که شرح آن در ادامه می آید.

زیباکردار: یکی از اهداف سازمان دامپزشکی، ارتقای سطح بهداشت فرآورده‌های خام دامی در جامعه است و در این رابطه اقدامات بسیار زیاد و متنوعی از مراکز تولید تا مراکز عرضه صورت گرفته است. بخش اصلی نظارت‌های ما معطوف به نطارت بر مراکز پروانه‌دار و رسمی است و در این رابطه هر ساله، بخش قابل توجهی از دام و طیوری که وارد کشتارگاه می شود، مورد بررسی و نظارت قرار می گیرد و بخشی به عنوان فرآورده‌های غیرقابل مصرف، ضبط و از چرخه مصرف حذف می شود.

به خاطر اطمینان بخشی به مردم، هر سال به طور مرتب، از مراکز کشتارگاهی، فرآوری و عرضه، بازرسی انجام می شود و در ۶ ماهه اول امسال، بیش از ۶۷ هزار بازرسی از مراکز عرضه داشتیم. تمام مراکز عرضه رسمی شامل قصابی‌ها و مرغ‌فروشی‌ها، تحت نظارت اداره کل دامپزشکی استان هستند.

در بحث برخورد با افراد متخلف، اکیپ‌های ما با رصدهای اطلاعاتی، هر نوع فعالیت خارج از عرف را زیر نظر دارند که در صورت مشاهده، پرونده قضایی تشکیل و برخورد می شود که جا دارد از دستگاه قضایی و نیروی انتظامی هم تشکر کنم.

منتها در این رابطه همکاری مردم بسیار موثر است. واقعیت این است که در سطح مراکز عرضه رسمی، هیچگاه گوشت خارج از عرف و غیربهداشتی عرضه نمی‌شود. این نوع گوشت‌ها توسط مراکز غیررسمی و افراد دوره‌گرد توزیع می شود که بنده از مردم درخواست می‌کنم از خرید گوشت از چنین مراکز و افرادی خودداری کنند چون خطر انتقال بیماری مشترک بین دام و انسان وجود دارد.

در همین چند ماهه اخیر، در رابطه با عرضه خارج از مراکز کشتارگاهی رسمی، پرونده‌های زیادی تشکیل و مجازات‌ها و جریمه‌هایی برای متخلفان تعیین شد و برخورد لازم صورت می گیرد.

ارسال نظر

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
2 + 2 =